Jakarta #1

Aku tiba di Jakarta pada Sabtu lepas dan rasanya ini saja waktunya untuk mengemaskini blog sambil berehat dibilik hotel iaitu di Hotel Sentral, Jalan Salemba, Jakarta. Ini lah hotel yang murah di kota Jakarta ini iaitu RM100 lebih semalaman. Semuanya ada di hotel ini termasuk prostitusi. Serius ni.

Tapi tujuan aku ke Jakarta bukan untuk itu. Tetapi ialah untuk melihat scene muzik disini. Saya sempat ke Savlon atau pusat pembuatan t-shirt delat dengan Tangerang. Itu merupakan suatu penghormatan kerana orang tempatan di sini amat susah untuk dapat kebenaran melawat bengkel tersebut. Cakap saja dari band Siksa Kubur, Trauma, Panic Disorder, Demented Heart, semuanya disini.

Harga kilang juga murah berbanding harga kedai. Kerana ikut harga distro.. Jadi saya beli banyak untuk dijual di Sabah pula. Harap2 laku. Satu yang saya kagumi di sini ialah keramahan orang2 nya. Saya rasa terhutang budi dengan teman2 dari band Extreme Hate, Proletar, Trauma, Nothing, Deadsquad, Death Theresia dan banyak lagi. Aduhh budi kalian sukar saya membalasnya. Nanti saya akan sambung lagi posnya kerna saya ingin istirehat. Lelah ni.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Atas ↑

%d bloggers like this: