Lagu Sedih aka Breakup Song

Aku rasa ramai antara kita ada “breakup song” atau lagu lepas putus cinta atau pun lagu sedih alias kecewa.. sebab lagu-lagu begini umpama hiburan atau pun juga penaik semangat bila dalam kesedihan. Jangan saja bila dengar lagu sedih begini terus terjun bangunan. Tidak ada masalah untuk menangis bila rasa sedih. Menangis saja bila sedih… sebab bila rasa sedih, kita menangis ianya akan mengurangkan rasa “sakit” dalam hati atau kesedihan boleh hilang secara perlahan-lahan.

Dalam kesedihan, biasanya lelaki mengambil masa untuk merasa kesedihan hilang berbanding dengan kaum wanita yang boleh kita lihat lepas seminggu akan ketawa terbahak-bahak dengan rakan-rakan tak pun bergurau senda tanpa kompromi. Tidak percaya? ramai dah buktikan… Aku pernah lihat wanita menangis kecewa, lepas seminggu dua, potong rambut dan ketawa sambil shopping. Tidak seperti lelaki, kadang-kadang mereka akan menangis walau ramai tak nampak. Sini aku nak kongsi lagu sedih aku yang aku minati bila rasa kecewa, 3 lagu inilah yang aku akan dengar berulang-ulang. Jom layan….

Artis: Conner Reeves
Tajuk lagu: Earthbound


Artis: Daniel Bedingfield
Tajuk lagu: If You’re Not The One
@page { margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120% }

Artis: Mr. Big
Tajuk lagu: Just take my heart @page { margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120% } @page { margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120% } @page { margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120% } @page { margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120% } @page { margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120% } @page { margin: 0.79in } p { margin-bottom: 0.1in; line-height: 120% }

Ok. Itu dia 3 lagu yang biasanya menjadi halwa telinga aku kalau kecewa (cewah). Bagaimana pula dengan anda? Pasti ada lagu sedih tersendiri nak dikongsikan. 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Atas ↑

%d bloggers like this: