Burger Paling Sedap di Kota Kinabalu

Sebenarnya aku sudah lama mau blog tentang gerai burger paling sedap dan affordable di Kota kinabalu. Harap maklum yang ini bukanlah blog entri yang berbayar atau ditaja oleh mereka. Nama dia Grill Patio Burger. Kalau ada orang claim yang dia asal KK tapi tidak tahu mana lokasi gerai ni pasti something wrong sama ada dia pretender konon-konon dari KK atau memang bukan asli dari KK atau yang korang tanya tu golongan old school atau orang veteran lah bah.

Mereka memulakan bisnes atau perniagaan mereka dalam lebih kurang 3 tahun lepas (kalau tidak silap lah) walau owner dia letak 2011. Mereka bermula dengan menjual grill chicken burger (RM6.50) dan beef burger (RM7.00) juga waktu tu. Kami merupakan antara gerombolan pelanggan awal yang sentiasa membuat tempahan sebab kalau kami ada perjumpaan, kami pasti menempah burger mereka. Sehinggalah mereka mula menjual lamb chop yang berharga RM14.90 dan memang berbaloi. Jangan lupa order Grilled Mixed Lamb and Chicken yang hanya berharga RM16.90 dan kalau korang minta Gunung Kinabalu Familia Set hanya berharga RM36 dan amat murah mengandungi Lamb Chop, Grilled Beef burger, Grilled Chicken Burger, Chicken Chop Burger, Cheesy Wedges dan Cheesy Fries.. Memang berbaloi.

Dulu mereka bermula di hadapan Restoran Sri Kawang, Bandaran, Kota Kinabalu sebelum mereka berpindah sebelah Restoran Latha yang ada menjual kari kepala kambing (the only one in KK), juga ada di Foh Sang, Luyang, Cyber City, Kepayan dan sebelah Pasaraya Servay, Putatan (buka cuma hingga jam 10.00 malam). Ok aku akan letak lokasi mereka di bawah ni just in case ada malas menaip di google map, klik saja nama lokasinya.

1)- Grill Patio Burger, Bandaran, Kota Kinabalu

2- Grill Patio Burger, Servay Putatan.

3- Grill Patio Burger, Foh Sang, Luyang

4- Grill Patio Burger, Cyber City, Kepayan

5- Grill Patio Burger, Manggatal Plaza, Manggatal

Kalau kamu mahu melihat menu yang mereka sediakan, boleh lihat di bawah ni… kamu juga boleh whatsapp bagi penghantaran tetapi akan dicaj RM3 bagi setiap penghantaran. Biasanya kalau Bandaran, ianya akan tutup setiap hari Isnin dan jangan hairan kalau hari selanjutnya iaitu Selasa ada orang order burger sampai 50 biji grill chicken burger. Sila semak menu terkini di bawah.

Mereka juga ada menjual minuman dan sila semak menu di bawah.

Korang boleh kontek atau whatsapp dua orang dalam gambar di atas. Lihat nombor mereka di sudut sebelah kanan bawah, hubungi Rwinz atau Khalil. Wan sudah berhenti dua bulan lepas. Klik sini kalau nak whatsapp Rwinz dan mereka akan melayani whatsapp and dengan segera cuma jangan pula whatsapp lepas tengah malam.

Jadi kalau korang lapar, jangan lupa untuk ke Grill Patio Burger dan jangan lupa untuk LIKE page mereka di Facebook (https://www.facebook.com/grillpatio) atau tambah mereka sebagai rakan di https://www.facebook.com/grillpatio.burger. Jadi kalau anda baca entri blog ini dan anda ke tempat mereka, beritahu sahaja yang bro AJ yang mentioned mereka dalam blog dia.. selamat menjamu selera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.