film

blog, film

The Spy (Ada Syiling 10 sen Malaysia)

Tentu ramai penggemar Netflix tahu tentang mini siri terbaru iaitu The Spy lakonan Sascha Baron Cohen (biasa dia berlakon komedi tapi kali ni serius tahap guru disiplin sekolah). Ya dan dia juga adalah pelakon utama siri ini. Mulanya filem ini cuma untuk edaran negara-negara tertentu sahaja hinggalah Netflix menyiarkannya seluruh dunia bagi pelanggan setia mereka. […]

film

IT Chapter 2

Ok berapa ramai dah menonton IT Chapter 1 yang diadaptasi dari buku Stephen King? Berapa ramai pula dah baca buku tersebut? Rasanya ini antara buku Stephen King yang dia mula menggunakan nama betul dan ianya buku yang diterbitkan pada tahun 1986 (kalau tak salah). bagi Chapter 2 atau bab kedua, filem ini masih berdasarkan buku […]

blog, film

Review Untuk Filem “Venom”

Ini antara filem dari Marvel Universe yang ditunggu-tunggu oleh kebanyakan peminat komik atau pun peminat filem mereka (terutama golongan milenial yang tidak pernah baca komik dan menonton animasi mereka). Venom ni dikira sebagai Anti Hero yang kira kejam juga sebab dia makan manusia. Maybe ramai pernah menonton Venom dalam filem Spiderman zaman Tobey Maguire iaitu watak yang jadi Venom tu ialah […]

blog, film

Rambo: Last Blood Adalah Filem Rambo Terakhir?

Aku baru sahaja selesai menonton filem Rambo: Last Blood atau pun Rambo V (filem kelima dalam francais filem Rambo). Tempat menonton adalah biasa mana lagi kalau bukan di Growball Cineplex iaitu pawagam termurah di dunia. Belum ada tempat lain yang dapat beat pricing dorang. Mereka kata minggu ni sebagai sneak peek atau pun macam mengintai-intai […]