Ingress

blog, Gaming, Ingress, Travel

Manila Re-Visited 3: MNL Boutique Hostel

Ok, aku dah sampai kembali ke Kota Kinabalu dengan riang-rianya. Hari tu aku mention sikit tentang tempat aku stay sepanjang berada di Philippines kan… Ok macam ni… Tempat tu bernama MNL Boutique Hostel dan berhampiran dengan Makati Avenue. Kalau korang tak tahu kat mana tu, sila google. Tempat tu sebenarnya amat strategik sekali kerana banyak […]

blog, Gaming, Ingress, Travel

Manila Re-Visited 2 #AegisNovaMNL #Ingress

Ok badan dah lepas massage dan baru ada mood nak update benda dilakukan pada hari kedua berada di Philippines. Hari Sabtu telah berlalu maka aku ceritakan pengalaman aku kali ini. Ianya merupakan “peperangan” antara dua pasukan berbeza bagi permainan berdasarkan lokasi iaitu Ingress. Kedua-dua pasukan iaitu Resistance dan Enlightened akan melaksanakan “peperangan” tersebut. Walaupun pada […]

blog, Gaming, Ingress

Apa itu Ingress?

Ok, nampaknya aku dah “terjerumus” dalam permainan ni yang aku sangka aku cuma nak main saja-saja sebelumnya.   Aku berterima kasih dengan Arthur yang memperkenalkan permainan ni yang pada mulanya memang tiada untuk pengguna telefon bimbit iPhone sekitar November 2013. Aku bermula pada malam Krismas 25hb Disember 2013.¬†Ingress merupakan permainan dalam bentuk maya yang memerlukan seseorang […]