Latest Posts

blog, Travel

Manila Re-Visited 4 : Tips

Ok, ini entri aku terakhir rasanya untuk cerita pasal Manila. Lepas ni aku cerita benda lain pulak dah. Takkan aku nak cerita semua pasal Manila kan. Ok, nak cerita apa benda korang harus buat kat Manila bukan sahaja dari segi keselamatan tetapi juga benda lain-lain.   Tahu tak yang aku hampir kehilangan dompet ketika di Manila? […]

blog, Gaming, Ingress

Apa itu Ingress?

Ok, nampaknya aku dah “terjerumus” dalam permainan ni yang aku sangka aku cuma nak main saja-saja sebelumnya.   Aku berterima kasih dengan Arthur yang memperkenalkan permainan ni yang pada mulanya memang tiada untuk pengguna telefon bimbit iPhone sekitar November 2013. Aku bermula pada malam Krismas 25hb Disember 2013. Ingress merupakan permainan dalam bentuk maya yang memerlukan seseorang […]

blog

Ampunkan Aku

Pos pagi tadi aku dah padam… Aku tau kadang2 pos aku buat orang rasa kecil hati apa lagi sakit hati. Aku tidak layak menghukum sesama manusia. Aku manusia, aku khilaf, tegurlah segala silap aku atau ingatkan aku apa yang aku lupa. Walau ianya sekadar janji nak belikan sebiji gula2 kerana janji tetap janji kecuali lah […]

Black Metal, blog, Gig, Music

Dark Funeral “LIVE” di Kota Kinabalu

Seperti yang sepatutnya sudah ramai yang berbicara tentang berlangsungnya konsert Dark Funeral di Kota Kinabalu pada Selasa bersamaan 27hb November 2012. Terus terang aku katakan yang aku bukanlah fan band tersebut. Aku lebih kepada muzik prog. Bukan juga aku membenci cuma tidak berapa minat. Dalam pada itu, sahabat aku c Taufik seorang peminat tegar Dark […]