Anti Imperial Japanese Army

Anti Imperial Japanese Army Guerrilla Squad under the leadership of the late Tun Datu Mustapha bin Datu Harun. They fought together with British North Borneo Army from 1942 until 1945. This photo taken during post war in 1946 few months after the surrender of the Japanese Imperial Army. These are the list of names of... Continue Reading →

Selepas PKP

Maybe lepas PKP sebegini masanya untuk refresh kembali kehidupan. Sudah lama tidak update blog ni. Fikiran pun berserabut memikirkan kehidupan. Fikirkan segalanya pun tidak akan selesai kalau hanya berfikir tanpa tindakan susulan. Benarlah kata orang tindakan tu penting terutama selepas berfikir dan merancang.Dapat juga spend time dengan anak dan aku berusaha sembunyikan kegusaran ku... Kalau... Continue Reading →

Ingress Umbra Anomaly Bahagian 1

Tentu korang masih ingat dulu yang aku pernah pos tentang Ingress suatu permainan mobil atau pun mobile game... Masih ingat kan? Kalau tidak ingat boleh check entri tersebut di bawah ni."Apa itu Ingress?"Ya. Ianya adalah bapak kepada permainan Pokemon Go dan Harry Porter Wizard Unite. Pokestop, Inn, Castle, Gym dan sebagainya yang ada dalam dua... Continue Reading →

Create a website or blog at WordPress.com

Atas ↑