Nasi Lemak Bro Jul

Pintu masuk Baru kali ini ada peluang kemas kini blog post yang baharu. Ya, seperti tajuknya ianya berkaitan dengan makanan. Nasi Lemak Bro Jul adalah tempat makan baharu di Kota Kinabalu. Sudah dua kali aku berkunjung ke situ dan sering tidak menghampakan selera aku. Harganya amat berpatutan dengan porsi hidangan yang cukup banyak. Ianya dipunyai... Continue Reading →

Anti Imperial Japanese Army

Anti Imperial Japanese Army Guerrilla Squad under the leadership of the late Tun Datu Mustapha bin Datu Harun. They fought together with British North Borneo Army from 1942 until 1945. This photo taken during post war in 1946 few months after the surrender of the Japanese Imperial Army. These are the list of names of... Continue Reading →

Selepas PKP

Maybe lepas PKP sebegini masanya untuk refresh kembali kehidupan. Sudah lama tidak update blog ni. Fikiran pun berserabut memikirkan kehidupan. Fikirkan segalanya pun tidak akan selesai kalau hanya berfikir tanpa tindakan susulan. Benarlah kata orang tindakan tu penting terutama selepas berfikir dan merancang.Dapat juga spend time dengan anak dan aku berusaha sembunyikan kegusaran ku... Kalau... Continue Reading →

Ingress Umbra Anomaly Bahagian 1

Tentu korang masih ingat dulu yang aku pernah pos tentang Ingress suatu permainan mobil atau pun mobile game... Masih ingat kan? Kalau tidak ingat boleh check entri tersebut di bawah ni."Apa itu Ingress?"Ya. Ianya adalah bapak kepada permainan Pokemon Go dan Harry Porter Wizard Unite. Pokestop, Inn, Castle, Gym dan sebagainya yang ada dalam dua... Continue Reading →

Burger Paling Sedap di Kota Kinabalu

Sebenarnya aku sudah lama mau blog tentang gerai burger paling sedap dan affordable di Kota kinabalu. Harap maklum yang ini bukanlah blog entri yang berbayar atau ditaja oleh mereka. Nama dia Grill Patio Burger. Kalau ada orang claim yang dia asal KK tapi tidak tahu mana lokasi gerai ni pasti something wrong sama ada dia... Continue Reading →

Hell Fest atau Wiro Sableng 212

Ok hari ni terasa bosan yang melampaukan selepas sahaja temujanji dengan doktor di hospital. Aku seperti hilang arah lepas temujanji dan terasa tekak aku pun semakin sakit dan bukan kerana terlalu merokok atau hisap vape. Semuanya disebabkan oleh cuaca sekarang ini yang tidak menentu dan aku dapati ramai juga yang sakit di sekitar aku. Selepas... Continue Reading →

Powered by WordPress.com.

Atas ↑