Sang Politikus

Kalau politikus Malaysia mendengar lirik band-band grindcore, pasti ramai yang akan terasa malu kerana lirik-lirik tersebut umpama ludah ke wajah mereka (bagi yang masih ada maruah) serta akan bertambah malu lah lagi mereka kalau faham dan terbaca lirik band Morbid Angel yang menyamakan mereka sebenarnya lebih hina dari syaitan. Begitulah mendalamnya lirik band-band ekstrim tapi... Continue Reading →

Anti Imperial Japanese Army

Anti Imperial Japanese Army Guerrilla Squad under the leadership of the late Tun Datu Mustapha bin Datu Harun. They fought together with British North Borneo Army from 1942 until 1945. This photo taken during post war in 1946 few months after the surrender of the Japanese Imperial Army. These are the list of names of... Continue Reading →

Sumpah Laknat

Sumpah laknat semakin menjadi suatu trend dewasa ini terutama sekali di negara kita iaitu Malaysia. Ramai yang tidak mengerti apakah yang dimaksudkan dengan sumpah laknat tersebut dan adakah ia boleh menjadi saham untuk suatu kebebasan dari pendakwaan di mahkamah dan terus membawa kepada keputusan tidak bersalah? Jom baca entri aku kali ini.. (p/s: Gambar sesumpah... Continue Reading →

Kisah Mak Minah

Ramai post benda ni sebab rasanya tidak tahu, jahil atau memang takda isu untuk buruk-burukkan orang. Mak Minah atau Minah Hashim sebenarnya bukanlah mati dibunuh dan dicincang dengan pedang panjang atau dengan gelaran hipster pedang samurai seperti yang konon dalam gambar tu. Kena orang jahil atau yang memang hati dah hitam sangat dengan kebencian mestilah... Continue Reading →

Ingress Umbra Anomaly Bahagian 1

Tentu korang masih ingat dulu yang aku pernah pos tentang Ingress suatu permainan mobil atau pun mobile game... Masih ingat kan? Kalau tidak ingat boleh check entri tersebut di bawah ni."Apa itu Ingress?"Ya. Ianya adalah bapak kepada permainan Pokemon Go dan Harry Porter Wizard Unite. Pokestop, Inn, Castle, Gym dan sebagainya yang ada dalam dua... Continue Reading →

Amalan Khurafat Di Malaysia

Orang Melayu kebanyakannya begitu mengambil berat dalam perkara-perkara yang berhubung dengan adat istiadat, sehingga ada pepatah Melayu yang menyatakan " Biar Mati Anak Jangan Mati Adat ". Pepatah ini menunjukkan betapa kuat dan kukuhnya pegangan orang-orang Melayu tentang adat istiadat mereka.¬†Persoalannya golongan manakah yang¬†mengada dan memperkenalkan adat istiadat dan perkara khurafat tersebut dan sejak bilakah... Continue Reading →

Powered by WordPress.com.

Atas ↑