Tag: Manila

blog, Gaming, Ingress, Travel

Manila Re-Visited 3: MNL Boutique Hostel

Ok, aku dah sampai kembali ke Kota Kinabalu dengan riang-rianya. Hari tu aku mention sikit tentang tempat aku stay sepanjang berada di Philippines kan… Ok macam ni… Tempat tu bernama MNL Boutique Hostel dan berhampiran dengan Makati Avenue. Kalau korang tak tahu kat mana tu, sila google. Tempat tu sebenarnya amat strategik sekali kerana banyak […]

blog, Gaming, Ingress, Travel

Manila Re-Visited 2 #AegisNovaMNL #Ingress

Ok badan dah lepas massage dan baru ada mood nak update benda dilakukan pada hari kedua berada di Philippines. Hari Sabtu telah berlalu maka aku ceritakan pengalaman aku kali ini. Ianya merupakan “peperangan” antara dua pasukan berbeza bagi permainan berdasarkan lokasi iaitu Ingress. Kedua-dua pasukan iaitu Resistance dan Enlightened akan melaksanakan “peperangan” tersebut. Walaupun pada […]

blog, Travel

Manila Re-Visited 1

Aku kembali ke Manila. Yessss… Jadi kali ini aku cuba menyiapkannya kerana entri dulu tidak lengkap kerana aku kehilangan banyak gambar masa tu. Tak tahu ke mana. Sudah puas selongkar segala hard disk yang end up hard disk aku pun hilang sekali. Ok, kali ini aku kembali semula ke sini walau dah banyak kali datang cuma […]

blog, Travel

Manila Re-Visited 4 : Tips

Ok, ini entri aku terakhir rasanya untuk cerita pasal Manila. Lepas ni aku cerita benda lain pulak dah. Takkan aku nak cerita semua pasal Manila kan. Ok, nak cerita apa benda korang harus buat kat Manila bukan sahaja dari segi keselamatan tetapi juga benda lain-lain.   Tahu tak yang aku hampir kehilangan dompet ketika di Manila? […]