Manila Re-Visited 4 : Tips

Ok, ini entri aku terakhir rasanya untuk cerita pasal Manila. Lepas ni aku cerita benda lain pulak dah. Takkan aku nak cerita semua pasal Manila kan. Ok, nak cerita apa benda korang harus buat kat Manila bukan sahaja dari segi keselamatan tetapi juga benda lain-lain. Tahu tak yang aku hampir kehilangan dompet ketika di Manila? Sebenarnya... Continue Reading →

Manila Re-Visited 3: MNL Boutique Hostel

Ok, aku dah sampai kembali ke Kota Kinabalu dengan riang-rianya. Hari tu aku mention sikit tentang tempat aku stay sepanjang berada di Philippines kan... Ok macam ni... Tempat tu bernama MNL Boutique Hostel dan berhampiran dengan Makati Avenue. Kalau korang tak tahu kat mana tu, sila google.Tempat tu sebenarnya amat strategik sekali kerana banyak tempat... Continue Reading →

Manila Re-Visited 2 #AegisNovaMNL #Ingress

Ok badan dah lepas massage dan baru ada mood nak update benda dilakukan pada hari kedua berada di Philippines. Hari Sabtu telah berlalu maka aku ceritakan pengalaman aku kali ini. Ianya merupakan "peperangan" antara dua pasukan berbeza bagi permainan berdasarkan lokasi iaitu Ingress. Kedua-dua pasukan iaitu Resistance dan Enlightened akan melaksanakan "peperangan" tersebut.Walaupun pada akhirnya... Continue Reading →

Manila Re-Visited 1

Aku kembali ke Manila. Yessss... Jadi kali ini aku cuba menyiapkannya kerana entri dulu tidak lengkap kerana aku kehilangan banyak gambar masa tu. Tak tahu ke mana. Sudah puas selongkar segala hard disk yang end up hard disk aku pun hilang sekali.Ok, kali ini aku kembali semula ke sini walau dah banyak kali datang cuma... Continue Reading →

TERKINI : FILIPINA HANTAR TENTERANYA UNTUK HALANG TENTERA MALAYSIA DI #LahadDatu

Kerajaan Filipina mungkin berhak menghantar pasukan tenteranya ke Sabah untuk menjaga keselamatan rakyatnya yang didakwa didera dalam operasi keselamatan Malaysia di sana, menurut seorang senator Filipina hari ini.Penyiar berita ABS-CBN dari Filipina melaporkan dalam lamannya semalam Senator Miriam Defensor-Santiago berkata pasukan tentera adalah dibenarkan untuk menyelamatkan rakyat mereka jika Malaysia tidak dapat menjamin keselamatan mereka... Continue Reading →

HOT : PRESS BUKTIKAN MEDIA FILIPINA DIBAYAR UNTUK MEMBURUKKAN IMEJ MALAYSIA.

Persatuan Rumpun Etnik Suluk Sabah(PRESS) menyangkal dakwaan melalui laporan media luar negara kononnya terdapat warga Filipina, khususnya yang berketurunan Suluk, ‘dikasari’ pihak berkuasa Malaysia ekoran kes pencerobohan pengganas di Lahad Datu.Setiausahanya, Mohd Zaki Harry Susanto berkata berdasarkan maklum balas dan pemantauan anggota persatuan itu, ternyata laporan berkenaan hanya satu tohmahan yang sengaja dibuat untuk memburukkan... Continue Reading →

Powered by WordPress.com.

Atas ↑