Tag: sabah

blog, Life in Sabah

Bigfoot Dan Pengalamanku

Bigfoot atau Si Kaki Besar merupakan haiwan yang dikatakan merupakan haiwan mistik atau pun juga disebut sebagai haiwan cryptozoology yang masih menjadi misteri kerana ada pihak menyangkal kewujudannya dan ada yang mengiyakan. Kebanyakan bukti sering disangkal kerana ada yang mengatakan ianya sebagai satu hoax atau penipuan. Bigfoot dipanggil dalam banyak gelaran di serata dunia. Antara […]

blog, foods, Life in Sabah

Burger Paling Sedap di Kota Kinabalu

Sebenarnya aku sudah lama mau blog tentang gerai burger paling sedap dan affordable di Kota kinabalu. Harap maklum yang ini bukanlah blog entri yang berbayar atau ditaja oleh mereka. Nama dia Grill Patio Burger. Kalau ada orang claim yang dia asal KK tapi tidak tahu mana lokasi gerai ni pasti something wrong sama ada dia pretender konon-konon dari KK atau memang bukan asli […]

blog, Life in Sabah

Nenek

“Atung, magpamung sug na kau bang di’ kau mamung sug, miatai na bahasa ta” pesan nenek yang sebenarnya dalam bentuk paksaan kepada ku supaya berbahasa Suluk atau Sinug (bahasa Tausug/Suluk). Nenek cuma takut yang bahasa kami akan hilang kalau aku tak bercakap bahasa tersebut.  Aku adalah cucuk nenek yang amat suka bertanya itu ini dengan […]

blog, Gaming, Ingress

Apa itu Ingress?

Ok, nampaknya aku dah “terjerumus” dalam permainan ni yang aku sangka aku cuma nak main saja-saja sebelumnya.   Aku berterima kasih dengan Arthur yang memperkenalkan permainan ni yang pada mulanya memang tiada untuk pengguna telefon bimbit iPhone sekitar November 2013. Aku bermula pada malam Krismas 25hb Disember 2013. Ingress merupakan permainan dalam bentuk maya yang memerlukan seseorang […]

Black Metal, blog, Gig, Music

Dark Funeral “LIVE” di Kota Kinabalu

Seperti yang sepatutnya sudah ramai yang berbicara tentang berlangsungnya konsert Dark Funeral di Kota Kinabalu pada Selasa bersamaan 27hb November 2012. Terus terang aku katakan yang aku bukanlah fan band tersebut. Aku lebih kepada muzik prog. Bukan juga aku membenci cuma tidak berapa minat. Dalam pada itu, sahabat aku c Taufik seorang peminat tegar Dark […]