Selepas PKP

Maybe lepas PKP sebegini masanya untuk refresh kembali kehidupan. Sudah lama tidak update blog ni. Fikiran pun berserabut memikirkan kehidupan. Fikirkan segalanya pun tidak akan selesai kalau hanya berfikir tanpa tindakan susulan. Benarlah kata orang tindakan tu penting terutama selepas berfikir dan merancang.Dapat juga spend time dengan anak dan aku berusaha sembunyikan kegusaran ku... Kalau... Continue Reading →

Ingress Umbra Anomaly Bahagian 1

Tentu korang masih ingat dulu yang aku pernah pos tentang Ingress suatu permainan mobil atau pun mobile game... Masih ingat kan? Kalau tidak ingat boleh check entri tersebut di bawah ni."Apa itu Ingress?"Ya. Ianya adalah bapak kepada permainan Pokemon Go dan Harry Porter Wizard Unite. Pokestop, Inn, Castle, Gym dan sebagainya yang ada dalam dua... Continue Reading →

Isu Hakim Negara, Peguam Negara dan Peguam-Peguam Menari Atas Pentas

Kenapa orang Semenanjung kecoh, sedangkan orang Malaysia timur steady je?Ini perkongsian tentang budaya orang Sabah dan Sarawak yang berbeza dengan orang Semenanjung.Latar belakang:Badan-badan penyelia peguam-peguam di Malaysia:-1. Majlis Peguam (untuk peguam-peguam Semenanjung)2. Persatuan Undang-undang Sabah (untuk peguam-peguam  Sabah)3. Persatuan Peguam Bela Sarawak (utk peguam-peguam Sarawak)Saya tidak pasti cara Semenanjung meraikan "Opening Of Legal Year", tetapi... Continue Reading →

Create a website or blog at WordPress.com

Atas ↑