Manila Re-Visited 1

Aku kembali ke Manila. Yessss... Jadi kali ini aku cuba menyiapkannya kerana entri dulu tidak lengkap kerana aku kehilangan banyak gambar masa tu. Tak tahu ke mana. Sudah puas selongkar segala hard disk yang end up hard disk aku pun hilang sekali.Ok, kali ini aku kembali semula ke sini walau dah banyak kali datang cuma... Continue Reading →

Aku ke Philippines (Part 4)

Sambungan yang lepas.... di mana aku berada Semasa tiba di Los Banos, Laguna, aku merasakan berada di area Kota Marudu atau kawasan biasa semasa di Sabah. Dengan wajah-wajah yang hampir serupa dengan penduduk di Sabah, kebanyakan orang masyarakat di sini yang suka di panggil orang dari "probinsya" amat mesra. Almaklumlah masyarakat kampung yang memang suka... Continue Reading →

Aku Ke Philippines (Part 3)

dalam bas Saya telah terjaga awal pada 14hb Mei 2011 iaitu lebih kurang jam 6.30 pagi. Almaklumlah saya akan berjalan jauh kali ini iaitu ke Los Banos, Laguna yang menggunakan lebuhraya selatan untuk ke sana.Hari KeduaSaya memang merancang perjalanan ini begitu awal kerana dengan masa yang terhad, saya akan menyaksikan sendiri UPLB (University of Philippines,... Continue Reading →

Aku ke Philippines (Part 2)

image leech from weekendhaven.comSebenarnya perjalanan aku sudah dirancang seminggu dan simple sahaja... bawa 2-3 pasang pakaian dan terbang...kira macam hippie lah... plan terbang 12hb dan pulang 15hb tapi ada masalah pulak.. terpaksa postponed ke 13hb (masa tu harijadi aku)...kira seperti perjalanan untuk birthday la.. disamping tu.. sebenarnya aku ada maksud lain ke sana.. jeng jeng... Continue Reading →

Aku ke Philippines (Part 1)

Yeah beda bedu,Maybe ini masanya saya tukar presentation blog saya terutama bahasa. Bukan pasal nak attract reader berbahasa Melayu, tapi rasanya sudah banyak blog berbahasa Inggeris lain di luar sana. Lagi pun rasanya my English sucks.. hahahaha.Sudah lama saya tidak update blog saya ni terutama sekali sebelum saya ke Manila, Philippines. Nak cerita juga experience... Continue Reading →

Powered by WordPress.com.

Atas ↑